tisdag 16 mars 2010

Chili Con Carne med sting

Hej!

Nu verkar det som att våren börjar bryta sig igenom på riktigt. Iallafall i Skåne.
Vaknade av en envis fågel utanför mitt fönster imorse, det måste väl vara ett säkert vårtecken?
Vi åker till Sälen på lördag, så ni kommer få lite rapporter från backen samt hemmalagad stugmat :-)

Chili Con Carne är så himla gott och enkelt att göra. Med en god sallad, vitlöksbröd och ett gott rött vin så blir det en riktig gourmé middag.

Här kommer ett recept som vi själva komponerat efter många testlagningar, oslagbart gott!

Det här behöver du:
2 st gula lökar, finhackade
1 st röd spetspaprika
2 msk smör
0.5 kg nötfärs
1 burk hela coctailtomater i tomatsås
3 msk tomatpuré
3 msk koncentrerad köttfond
4 st vitlöksklyftor
3 tsk chilipulver
1 röd chili bestäm själv om du vill ta bort kärnorna
1 tsk mejram
1 tsk gurkmeja
2 krm kanel, hoppa inte över kanelen, det är supergott i denna gryta
salt och peppar
1 1 burk vita bönor ekologiska såklart








Gör så här
1. Finhacka lök och paprika. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg i färsen och spetspaprikan och låt allt brynas under några minuter. Häll på tcoctailtomater i sås, och eller fond. Pressa i vitlöken. Smaka av med chilipeppar, mejram, kanel, salt och peppar.

2. Låt koka ihop under 5–10 minuter. Vänd ner bönorna strax före servering. Servera med varmt vitlöksbröd, smarrig sallad och vin.





Hoppas att det smakar och att du blev inspirerad!
Kram
Linda & Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar