fredag 12 mars 2010
Härlig Cheesecake med jordgubbar
Nu när vintern aldrig vill ta slut passar vi på att insperera er med en liten vår/sommartårta, kanske vi kan locka fram våren?
Denna tårta är ett säkert kort och kan förberedas många dagar innan servering.
Du behöver:
1 pkt digestivekex
300 gram smör (mjukt)
1 pkt Philadephiaost, naturell (stora paketet)
4 dl grädde
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 Kesella Jordgubb/Lime
Färska eller frysta jordgubbar att dekorera med.
Gör så här:
Mixa digestivekexen så de är helt söndersmulade tillsätt smöret. Smeten ska vara fast när den är klar. Konsistensen ska vara som en creme cheese, fast men mjuk.
Tryck i smeten i en form med löstagbara kanter. Ställ i kylen.
Vispa grädden fast. Blanda ner Philadephiaosten, sockert, vaniljsockert och kessellan. Rör om försiktigt så allt blandas väl.
Häll smeten i formen med kexbotten och ställ i frysen, minst 4 timmar innan servering.
Ta fram 1 timme innan servering och garnera med jordgubbar och grädde.
Mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar