fredag 12 mars 2010

Härlig Cheesecake med jordgubbar



Nu när vintern aldrig vill ta slut passar vi på att insperera er med en liten vår/sommartårta, kanske vi kan locka fram våren?
Denna tårta är ett säkert kort och kan förberedas många dagar innan servering.

Du behöver:
1 pkt digestivekex
300 gram smör (mjukt)

1 pkt Philadephiaost, naturell (stora paketet)
4 dl grädde
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 Kesella Jordgubb/Lime

Färska eller frysta jordgubbar att dekorera med.

Gör så här:

Mixa digestivekexen så de är helt söndersmulade tillsätt smöret. Smeten ska vara fast när den är klar. Konsistensen ska vara som en creme cheese, fast men mjuk.

Tryck i smeten i en form med löstagbara kanter. Ställ i kylen.

Vispa grädden fast. Blanda ner Philadephiaosten, sockert, vaniljsockert och kessellan. Rör om försiktigt så allt blandas väl.

Häll smeten i formen med kexbotten och ställ i frysen, minst 4 timmar innan servering.

Ta fram 1 timme innan servering och garnera med jordgubbar och grädde.


Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar