onsdag 31 mars 2010

Portvinsgräddfyllda chokladmusslor med jordgubbar



Detta är en super god och enkel chokladdessert. Passar perfekt nu när Påsken står inför dörren och mycket god mat ska stå på bordet.

Det här behöver du:
1/2 dl sötmandel
1 bittermandel
1/2 dl strösocker
1 msk kakao
50 g smör
1/2 ägg
ca 1 dl vetemjöl

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk portvin (om man vill, men väldigt gott)
färska jordgubbar (eller vilken frukt man gillar, fikon, hallon, blåbär)

Gör så här
Mixa mandel, socker, kakao och smör i en matberedare. Rör i ägg och mjöl. Låt degen ligga i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem ur formarna.
Vispa grädden och smaksätt med portvin och vaniljsocker. Skär jordgubbarna i tunna klyftor.



Fyll formarna med portvinsgrädde och garnera med fikon. Tips: Kakorna kan göras i förväg och fyllas strax före serveringen. Chokladmusslorna kan förvaras ofyllda i frysen. Praktiskt, eller hur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar