måndag 15 mars 2010

Nu är det inte långt kvar tills solen skall värma våra kroppar och vi kan gå ner till någon härlig uteservering för att dricka en god öl eller ett gott glas vin (det är skönt att vi kan drömma ).

Dijonpanerade kalvkotletter med sås på rostad paprika
fick översatt det till holländska och då heter det

Dijon gepaneerd kalfskoteletten met saus van geroosterde paprika
Kan ju kanske vara bra att veta, inte vet jag, men lite kul ialla fall.

2 personer.
2 st riktigt stora kalvkotletter
2 msk Dijon senap
2 ägg
ströbröd och mjöl till paneringen
2 stora Paprikor helst 1 röd och 1 grön
olivolja
1 rödlök
2 tsk Dijonsenap
2 dl grädde
10 små körsbärs tomater
3 själkar med vår lök
3 msk fikonbalsamico
2 tsk torkad oregano


Blanda mjöl, ströbröd salt och peppar , blanda ägg och dijonsenap vänd kotletterna i ägg blandningen sedan i ströbröds blandningen.låt dem steka på inte allt för hög värme tills de är färdiga och har fått en fin färg.



Rosta 2 stora paprikor 1 röd , 1 grön i ugnen med lite olivolja på ca, 200 gr i varmluftsugn tills ni ser att de har fått färg och blivit lite mjuka.



Drag sen av skalet och hacka i mindre bitar. Lägg paprikan och den fin hackade rödlöken i en stekpanna låt fräsa en stund i med dijonsenapen och på med grädden låt det små puttra tills ni tycker det fått lagom konsistens, salta och peppra efter behag. Servera gärna med mandel potatis till och en sallad som ni har blandat med körsbärs tomater, vårlöken, fikonbalsamicon och torkad oregano.Enkelt men ser gott ut och är gott.



Som dricka till väljer vi.

Dragør Tripel 9,%
Dragør Tripel är en överjäst öl, man har hämtat inspiration från de starka, belgiska klosterölen av typen ”Tripel”. Här är det sötman och alkoholen, som är i fokus. Den har en ljus bärnstens färg, med ett krämigt skum. Doftar av exotiska frukter och en diskret antydning av jordgubbar ett fylligt och ljust öl med en fin finish.



Kom ihåg en sak.
Ett av de bästa saker med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med för att koncentrera oss på att ÄTA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar