onsdag 7 april 2010

Amerikanska Plättar med blåbärskräm och lönnsirap



Visst är det gott med pannkakor och plättar. Här kommer en lite nyttigare variant. Inte så mycket socker och hälsosammare mjöl.

Du behöver:
1,5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 krm salt
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk socker
rapsolja till stekning

Blåbärskräm
3 dl grädde (eller Cremé Fraiche)
2 dl blåbär
0,5 dl socker (om man vill)
1 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt.



Tillsätt mjölken. Blanda försiktigt i äggen och rör ihop till en klimpfri smet.




Häll rapsoljan i ett upphetta stekjärn. Klicka ut smeten i järnet och stek några minuter på varje sida. De ska vara tjocka och matiga.







Härliga blåbär.



Vispa grädden tillsätt vaniljsocker och socker. Vänd försiktigt ner blåbären.







Servera med lönnsirap och dessertvin eller ett kallt glas möjlk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar