onsdag 21 april 2010

Loui sände mig ett sms om att kan vi inte göra pølsehorn, jo då lille pojke selvfølgeligt skal du få det (ha,ha). Nu är han mycket dansk den drengen och mamman hon är ju lite underlig.
Han har inga problem att själv göra dem, men ni vet hur mammor kan vara ibland så han hade sina kommentarer på hur de skulle göras så vi fick kompromissa lite.

Danska Pölsehorn med lite tillägg:
100 gr smör
2,5 dl vatten
50 gr jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk färsk timjan eller någon annan ört krydda ni tycker om
10-12 skivor smakrik och lättsmält ost
7,5 dl vetemjöl
10-12 prinskorvar
1 ägg till pensling

Smält smöret och häll det i en skål. Häll i vatten och smula i jästen , rör om i med salt, socker, timjan och vetemjölet. Arbeta samman degen tills ni får en bra konsistens på den.
Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i lite mindre bitar . Kavla ut degen lägg en skiva ost , ovan på osten lägger ni prinskorven. Rulla nu degen så att den täcker korven och osten. Tryck till i bägge kanter . Lägg dem på en plåt med bakpapper låt jäsa i 30 min.
Pensla och strö på lite sesamfrö in i ugnen på 200 grader i ca,15 min.



Kan med fördel användas till picnicen. Man kan ju använda några smakrika korvar i stället för prinskorv.


Ett iskallt glas mjölk är super till men skulle man dricka något annat till fick det bli en

Zeitgeist 4,9%



Zeitgeist är en schwartzbier, lätt drucken, som man kanske inte förväntar av en mörk öl. Smak och doft präglas av den mörka malten som ger alite kaffe og lakris. Sötman från malten anas, men dominerar inte. Humlen gör sitt till så du kan känna lite bitterhet också. Zeitgeist är en öl, som passar mycket gott till mat, men är också underbar, om man bara är törstig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar