torsdag 22 april 2010

Green Lion Ölprovning & lyx på fat


Så var det dags för ölprovning igen. Green Lion är ett måste att besöka nästa gång ni är på besök i Malmö. Bor ni istan och inte har varit där än, så planera in en kväll. Vi håller er uppdaterade när det är dags för provningar.
Denna kväll kunde vi själva tyvärr inte närvara men Thorsten Ekne var snäll och recenserade kvällen till oss:
Mina favoriter var:
OriginAle en fantastisk muterad Dubbel-IPA, med tre engelska typer av humle, på 8,5% Jag hade smakat denna på flaska tidigare men färsk på fat var den en klass bättre. Fruktig med massor av humle med bra balans av karamell från malten. Torr och intensiv, lite tall, blommighet, persika och en lång bitter eftersmak, mums!



Att ha alla Nekron på fat var lyx. Alla är mycket bra med olika karaktär. Min favorit är Son of Nekron. En torvrökad porter. En fyllig mycket torr öl med mycket kaffe och mörk choklad. Jag gillar inte när röksmaken tar överhanden och i denna öl är den precis lagom, lite rök och tjära fungerar utmärkt med det torra kaffet och en fruktig bitterhet ger pricken över i.



Även världspremiären Eklipse, som är en pale ale, blev en favorit. Purfärsk så var den ganska dimmig gulorange och en viss jästighet åt mogen ost hållet fanns. Den amerikanska och nya zeelänska humlen gav en frisk och fräsch smak av grape, citrus och gräs. Alkoholhalten på 4,5% gör den till en perfekt törstsläckare i sommar. Ta in den på systembolaget med språng!


Mysig inredning!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar