torsdag 1 april 2010

Varm sommarkålsallad och Jameson´s entrecote

Go´kväll,

Det här är väl kanske inte en traditionell Påskmeny men kan ju vara som alternativ när ni tröttnat på påsk mat.
När man tänker på vädret i dag så har det varit ett typiskt påsk väder alltså mixat sol, regn och lite kyligt men nu kommer snart värmen håll ut!

Varm sommarkål sallad

1 litet sommarkåls huvud
2 rödlökar
3 små röda chili
ca, 1 dl färsk thai koriander
2 tsk fikon balsamico
2 tsk rörsocker
salt o peppar
smör
solrosolja

Finstrimmla sommarkålen, skär rödlöken i tunna skivor, hacka chilin i små bitar, plocka koriander bladen. Ner med lite smör och solrosoljan så det fräser till i woken häll i de övriga ingredienser fräs runt smaksätt med rörsocker och fikon balsamicon, salt och peppar. Mums,mums.



Jameson´s entrecote med med dijon senaps sås

2 pers
2 x 300gr entrecote
3 tsk dijon senap
1 cl Jamesons whisky
1/2 hackat äpple i små tärningar
1/2 hackad rödlök även den i små bitar
1 msk grönpeppar
2 rostade torkade chili
2 dl grädde
salt


Stek entrecoterna i smör ( pannan skall vara riktigt varm) ca, 3min på var sida.Vill ni ha dem väl stekta får det bli lite längre. Upp med entrecoterna i med äpple, rödlöken låt fräsa lite på med dijonsenapen, grönpeppar, chilin, sist men inte minst grädde låt koka in lite smaksätt med salt.
Servera en Bakpotatis med lite persiljesmör i.
Detta är en rätt med en hel del sting i .

Vinet som smakade helt underbart till denna rätt var Chateau la Fleur Mangot saint Emilion Grand cru.



Glöm inte snapsen till sillen.
Skål och Glad Påsk.

1 kommentar: