måndag 31 maj 2010

Grattis Mor! Rabarberpaj med vit chokladkrisp

Hej på er,

Hoppas att allt är bra med er, har ni börjat njuta av våren? Verkar som värmen är på väg att komma igenom nu, äntligen!

Firade min mamma med blommor, en bok och en smarrig nybakad ljummen rabarberpaj.
Vi har massor med rabarber i trädgården, så nu blir det saft och lite annat gott att laga till med dessa fina rabarber.

Lyxig rabarberpaj:

500 g rabarber
2 msk strösocker
1 msk ljus redning eller potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Chockladkrisp:
200 g vit choklad
0,5 dl sötmandel

Deg:
100 gr smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker

Skär upp rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg dem i en skål, häll över socker, redning och vaniljsocker. Rör om.




Lägg rabarberna i en ungfast form.
Grovhacka choklad och sötmandel, strö över rabarberna.



Deg:
Smält smöret, låt svalna något. Rör ner vetemjöl, havregryn och socker. Rör om kraftigt med en sked förhand.

Strö den smuliga degen över rabarberna och chokladmixen.



Ställ in formen i ugnen 20 minuter, 200 grader.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar