onsdag 26 maj 2010

Ryggbiff med rödvinssås



Hej!

Det är mycket annat som snurrar runt oss just nu, därför blir inläggen lite mer sällan. Snart är vi på G igen :-)

Köpte dessa underbara ryggbiffar, perfekta i köttet och det insprängda fettet, precis som det ska vara.

Till detta gjorde vi rödvinssås och stekte grönsaker, många smakupplevelser till en härlig sommarkväll.

Ryggbiffarna fick lite salt och peppar på sig innan vi stekte dem i regält med smör.






Rödvinssås:
1 schalottenlök
2 2 msk smör
2 2 msk vetemjöl
2 1/2 2 1/2 dl rött vin
2 1/2 2 1/2 dl köttbuljong
2 2 tsk salt
1 1 krm malen vitpeppar

Gör så här:
1. Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs schalottenlöken i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet.

2. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med buljong och vin, lite i taget under omrörning. Krydda med salt och peppar.

3. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter, rör om då och då. Sila såsen. Servera genast.

Grönsakerna kan man ta efter tycke. Vi använde broccoli, avokado, morot och paprika.
Avokadon la vi i sist i stekpannan, den ska bara vara ljummen. Krydda med citronpeppar och olja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar