måndag 17 maj 2010

Green Lion Inn Ölfestival 17-20 maj


Hej

Här kommer en påminnelse, en uppdatering av programmet och senaste listan med öl. Välkomna!


Dansk Ölfestival
på Green Lion Inn
den 17 - 20 maj



Under fyra dagar kan ni stifta bekantskap med sju av de allra bästa danska mikrobryggerierna. Alla öl är bryggda i Danmark, mer eller mindre handgjorda.

Vi lanserar två nya bryggerier för Sverige och relanserar två. Flertalet av bryggarna kommer att vara på plats någon av kvällarna, se nedan.

Ett antal öl som presenteras är helt nya för den svenska marknaden och för några av dem är detta kanske enda tillfället att prova dem.

Vi kommer att hålla till på Green Lion Inn i Malmö som är en av de få pubar i Sverige som har tillräckligt många gästkranar för att klara den här typen av festival. Det blir ca 25 olika danska mikro öl på fat. Plus massor på flaska förstås, sammanlagt ca 85(!) olika öl att välja bland.


De danska mikrobryggerierna deltog alla på ölfestivalen i Köpenhamn den 6-8 maj. Där presenterades massor av helt nya öl och vi har förmånen att ca 10 av dem är med på festivalen på Green Lion Inn. Vilka öl som är med finns i bilagda öllista.


Du har här en unik möjlighet att i lugn och ro, i en fantastisk pubmiljö, sitta ner och prova favoriter och nyheter bland de ca 85 olika öl som några av Danmarks bästa mikrobryggerier producerar.

Upptäck vilken fantastisk spännvidd det är mellan olika ölsorter.


Ett tips är att samla ett gäng bekanta eller arbetskamrater och göra ett Afterwork med ölprovning. Fråga gärna personalen eller representanterna från bryggerierna så hjälper de till.
Bland annat erbjuder vi olika provsmakningspaket 3 x 15 cl för 90-100 kr. Färdiga provsmakningspaket kommer att finnas eller så komponerar du själva ett.

Bryggerierna står värdar olika dagar med representanter på plats:
Måndag 17 maj välkomnar vi Mårten Lundsback från Amager Bryghus, www.amagerbryghus.dk
Tisdag 18 maj välkomnar vi Jörgen och Gunhild Rasmussen från Hornbeer, www.hornbeer.dk
Onsdag 19 maj välkomnar vi Anders Busse Rasmussen från Indslev Bryggeri och Martin Jensen från Raasted Bryghus, www.indslevbryggeri.dk, www.raastedbryghus.dk.
Torsdag 20 maj välkommnar vi Per Olaf Huusfeldt från Djävlebryg och Eddie Szweda från Midtfyn, tyvärr kan ingen representant från Stensbogaard komma. www.djaevlebryg.dk www.midtfyns-bryghus.dk www.stensbogaard.dk


Avsluta gärna provningen med en god middag från Green Lion Inn´s danska festivalmeny.

Green Lion är en relativt nyöppnad pub i Malmö med adress Skeppsbron 9-11. Skall ni äta och vill försäkra er om plats rekommenderas bordsbeställning. Menyn och telefon nummer hittar ni på hemsidan Green Lion.


Varmt välkomna till festivalen!

Jennie Ullner Benny Nilsson
Green Lion Inn Elixir Wine
www.greenlion.se www.elixirwine.se

--
Elixir Wine
Klövervallsvägen 9, SE 217 63 Malmö, SWEDEN
Tel +46 704 50 98 50,
Mail: benny@elixirwine.se
www.elixirwine.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar