onsdag 19 maj 2010

Kladdkaka med maränger & fjärilsTema




Denna härliga skapelse är enkel att göra och brukar imponera på både barn och vuxna.

Vi har gjort vår goda kladdkaka(du hittar receptet under "bakning")
Dela kakan på mitten och snurra de runda sidorna mot varandra. Där har du fjärilsvingarna. Spritsa på grädden & strö över olika ätbara konfetti. Spröten har jag gjort av maräng:

4 äggvitor
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt

Gör gärna dessa dagen innan, det tar tid och kan de stå i ugnen med värmen som du gräddat dem i under natten är det perfekt.

Vispa ihop äggviorna(här är det jätte viktigt att man har en ren skål och visp som är fri från fett. Minsta lilla fett eller äggula i så blir det ingen maräng. Då är det bara till att börja om).
När du har fått upp ett ordentligt skum tillsätter du sockert lite i taget. Därefter vaniljsocker och salt.

Sätt ugnen på ca 60 grader. Spritsa långa spröt och små marängklickar på en plåt.
Grädda dem 4 timmar i nedre delen av ugnen. Stäng av värmen och låt stå några timmar till, gärna över natten.




Servera till Fjärilskladdkakan och njut i sommarvämen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar