Jag har hittat på en egen variant, men basen är den samma som grundreceptet, fast min är godare :-)
Vi valde att dricka ett gott rött vin till, men mjölk funkar lika bra.
Det här behöver du:
3 dl grädde
1 charlottenlök
3 paket bacon, ICA´s är bäst
4 äggulor
svartpeppar
Basilika, 5-6 kvistar
Cherrytomater -går bra med coctailtomater också
Parmesanost
Barilla spagetti No 1
Sätt på vatten till spagettin
Klipp baconet i cm stora skivor och stek dem, ganska hårt, men inte bränt. Hacka charlottenlöken och stek den i en egen liten stekpanna med lite smör.
Blanda i charlottenlöken med baconet. Låt stå på lägsta värme.
Lägg i spagettin i det kokande vattnet. Salta.
Häll av spagettin och häll tillbaka den i kastrullen, blanda i bacon och lök. Tillsätt äggulorna -rör om ordentligt tills gulorna är krämiga, häll över grädden. Till sist lägger du i tomaterna. Rör om på låg värme ca. 3-5 minuter.
Servera med basilika kvist samt en äggula. Smaskens!
Kan inte hålla med dig/er mer! Ica´s bacon är bäst. Låter som ett smarrigt recept, är ju rätt lätt o "snöa" in sig på gamla vanliga... LÅter så fräscht med tomat o basilika! Trevlig helg! Kram Anna
SvaraRadera