Hjortronsåsen är en riktig höjdare och ett annorlunda inslag som gifter sig perfekt till både köttet, anklevermoussen & de frasiga
Börja med Hjortronsåsen:
0.5 dl kalvbuljong, 0.5 pkt hjortron(frysta) 2 dl vatten, 2 msk svartvinbärsgelé, 1 dl rött vin.
Låt sjuda 40-60 minuter på svag värme.
Oxfilefylld Anklevermousse med champangetäcke
Skär upp oxfilén, ca. 4 cm. Gör ett snitt i sidan av tornedon, där lägger du anklevermoussen.
Stek på hög värme ca. 4 min på varje sida. Låt stå.
Riven kålrot med morötter
Riv kålroten, ca 150 gram och 4 rivna morötter. Tillsätt 1 ägg, 2 msk vetemjöl, 2 msk grädde, 1 tsk pepparmix, 1 tsk torkad basilika, 1,5 msk riven permasan.
Blanda ihop, stek med smör på medelvärme, tills de fått fin färg ca 7 min på varje sida.
Frasigt & gott!
En garanterad succé!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar