måndag 23 november 2009

Aburgine Lasange med Céme fraiche


Detta receptet är en riktig höjdare en vardag. Det går lätt och snabbt att göra och är uppskattat såväl om man vill dricka mjölk eller ett gott glas rött vin till.

Detta blev vår middag denna regniga och stormiga måndagkväll, hoppas att ni blir inspererade och vill prova på ni med. Även perfekt om man vill hålla igen på pastan.


Det här behvöer du:
ca 500 gram köttfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 aburgine
2 dl riven ost
2 dl créme fraiche
2 tomater

Sallad
Isbergsallad
riven morot
tomat
Ringla över balsamico


Så här gör du:
Finhacka löken. Fräs den i smör tills den är genomskinlig. Ta upp löken på en tallrik.
Stek köttfärsen, hårt. Tillsätt löken, vitlöken, fond, tomatpuré och vatten. Rör runt tills allt är väl blandat, låt koka upp. Skär aburginen på längden.
Häll upp 1/3 av köttet i en ungsfast form, varva sedan aburgineskivorna, créme fraichen och köttet. Avsluta med skivade tomater och strö över osten på toppen.

Sätt in i ugnen 225 grader 10-15 min.
Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar