torsdag 19 november 2009

Härliga ansjovis snurror


Dessa snurror är super goda och perfekta att ha som tilltugg eller på en buffé, dessutom är de enkla att göra och kan förberedas dagar innan.
Sältan i ansjovisen gifter sig så fint med osten och smördegen.

Du behöver:
1 burk ansjovis
250 gram parmesan ost
1 rulle smördeg

Dekorera gärna med ätbara blommor för att få ett trevligare intryck.

Så här gör du:
1.Väckla ut smördegen på gladpack
2.Strö över osten
3.Häll av spadet från ansjovisen och fördela den sedan på osten

Rulla ihop den så tajt som du kan(utan att få gladpack emellan)
Lägg sedan rullen i frysen några timmar. Detta är för att du sedan lättare ska kunna skära jämna och fina snurror.

Skär upp snurrorna i ca. 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ungnen 10-15 min eller tills de fått en fin färg. 225 grader.

Dessa ska serveras kalla, så det går bra att göra dem redan på förmiddagen samma dag som de ska serveras.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar