tisdag 24 november 2009

Saffran & Tomat Kyckling


Ikväll träffades vi för att laga en vardagsmiddag med inspiration av Lucia, nämligen saffran. Arla presenterar säsongens höjdare; Saffran & Tomat Frachie. Det blev basen till hela den här middagen.
Vi valde att göra den lite het & pepprig i smaken.


Det här behöver du:
3-4 Kyckling filéer
1 Broccoli
1 Rödlök
4 små chili, röd & grön
3 Plommontomater
1 Purjolök
Kapris
1 msk Röd curry pasta
2 dl Arla Saffran & Tomat fraiche
Citron & Lime peppar
0.5 dl solroskärnor
0.5 dl citronolja
salt
svartpeppar


Så här gör du:
Skär upp grönsakerna i stora klyftor,
använd gärna hela broccolin, slanta stjälken. Häll grönsakerna i en wok och stek dem tillsammans med den Röda curry pastan och citronoljan.
Skär upp kycklingen i 1 cm stora skivor. Stek kycklingen i smör och citron & lime peppar, här behövs inget salt då där finns salt i citron & lime kryddan. Häll över saffran & tomat fraichen över kycklingen, låt koka upp.
Rosta solroskärnorna, akta så de inte blir brända -salta
Dekorera med 6-8 kapris samt solroskärnor på varje tallrik. Servera gärna med ett mustigt rött vin.

En vardagsgourmet som är väl värd att prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar