söndag 22 november 2009

Ingefärs marinerad And bröst med rotfrukts plättar


Detta är en härlig söndagmiddag, det krävs lite förberedelser,
men det är det väl värt!

Det här behöver du:
2 stk stora andbröst
4 msk ingefärs marmelad
Rivet skal av en halv lime
Saften av en halv lime
1-2 kryddmått cayenne peppar
1/2 dl oliv olja med rosmarin
2 msk akacie honnung
Blanda alla ingredienser samman i en plast påse lägg i andbrösten vänd dom då och då.Låt stå minst några timmar helst sen dagen innan.
1-2 msk rom orange likör att flambera anden med det går bra med röd grandmanier också
3 dl grädde till såsen

Till rotfrukts plättarna
1 riven morrot
1 riven rödbeta
1 liten bit riven rotselleri
2 msk riven permasan ost
1 msk färsk timjan
1 ägg
2 msk vetemjöl
2 msk grädde.

Så här gör du:
Blanda ägg vetemjöl och grädden kom i med de rivna rotfrukter, permasanen och timjanen.

Stek andbrösten så de får färg på båda sidorna, flambera, akta er för fläkten så det inte tar fyr. In i ugnen ca 20 min den ska vara lite rosa inuti, låt vila i folie ca 5 min. Resten av marinaden häller ni upp i en stekpanna plus skyn som blir av anden.Låt koka upp tillsätt grädden smaksätt med salt och peppar.Såsen är färdig. Stek rotfrukts plättarna,ca 3-4 min på var sida.
Lägg upp på talrik.Servera eventuelt en Tarapaca

Grand reserva eller något annat fylligt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar