onsdag 25 november 2009

Lax & räkor med riven pepparrot


Idag blev det Thaimat till lunch, därför valde vi att göra en enklare middagsrätt. Detta receptet är lätt att göra och tar ingen tid.

Det här behöver du:
200 gram gravad lax
200 gram räkor
2 ägg
bladspenat
1/2 rödlök
1 knippe gräslök
1 litet paket mozzarella
5-6 rödbetor
färskriven pepparot(Winborgs tub)
salt

Så här gör du:
Lägg i äggen i det kokande vattnet, låt koka 8 minuter.
Finhacka rödlök och gräslök, blanda ihop
Lägg upp laxen och varva med pepparroten, bladspenaten och mozzarellan
Skölj ägget i iskallt vatten en stund, skala och dela i två halvor.
Salta och toppa till sist med lökblandningen och räkorna.

Krämigt gott och mättande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar