söndag 22 november 2009

Ingelas Laxrulle


Detta behöver du:
Ca. 200 gr Bladspenat
2 ägg
2 msk vetemjöl
1/2 dl grädde
100 gr creme cambozola
2 små torkade piri piri (spansk peppar)
lite salt och peppar

175 gr rökt lax
200 gr cream fraich
1 msk riven pepparrot
1 liten burk löj rom

Så här gör du:
Smör slunga spenaten.
Blanda ägg ,mjöl, grädde,cambozola, piri pirin,salt och pepparn tillsätt sedan den smör slungande spenaten.
Bred ut smeten på en plåt med smörpapper sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min, den ska bli lite gyllen färgad. Låt svalna.
Hacka och blanda laxen med creame fraich ,pepparroten och löjromen. När spenaten har svalnat bred på laxkrämen. Rulla den och lägg den i lite plast film och in i kylen.

Kan med fördel göras några timmar innan eller dagen före. Vid serveringen skiva upp den i ca 2 cm skivor garnera med lite löjrom på toppen.

Ett italienskt Prosseco rékomenderas till denna härliga rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar