söndag 22 november 2009

Romantisk weekend i Simrishamn



Fantastisk Romantisk Weekend i Simrishamn

Jag och min man var ute för att hitta något romantiskt ställe att bo på. Vi kör lite på måfå och passerar Buhres Fisk i Kivik. Vad kan vara mer romantiskt än lite skaldjur? Nu kan det vara lite problem med att transportera, men vi hade en plastbalja med lock i bilen så det gick bra. In på Burhes fisk och såg alla de härliga godsakerna framför våra ögon. Vi bestämmer oss för nykokta insjökräftor, några havskräftor, lite rökt lax med med en god Sherrysås till samt stekt inlagd sill. Krossad is får man gärna med sig i en påse, så bara fråga efter det.



Den krossade isen lägger vi i vår plastbalja toppar med skaldjuren och ner med en flaska mousserat, som då blir lagom kall tills vi ska äta. Iväg till Simrishamn för att hitta något ställe att övernatta på. Vi gick in på Turist kontoret som ligger precis vid hamnen. De hade två hotell att välja mellan ett av dem låg bara 100 meter från Turist byrån så dit gick vi. Vi blev mottagna av en jätte rar kille som satt i receptionen. Efter att vi fått lite gott att dricka i receptionen kom en kvinna och tog hand om oss. Rum nr: 1 får det bli , inget att tveka om.

Rum nr: 1 var ett stort rum med utsikt och balkong mot hamnen, öppen spis (gick inte att elda i men bara att den fanns där förhöjde atmosfären).Stor härlig säng (se bild) och ett stort badrum.

Robin, den serviceinriktade killen i receptionen, frågade om vi ville ha något vin på rummet. Då vi ärligt sa att vi tänkt äta lite medhavda skaldjur och att vi hade en flaska Cava som var kall. Robin menade då att ni behöver i alla fall 2 champangeglas, så de kommer jag med.

Vi öppnade upp balkong dörrarna och drog fram bord och soffa så vi kunde njuta av utsikten medan vi åt våra skaldjur och drack vår cava.

Samma kväll var vi ute och åt på en restaurang som heter Kamskog´s Krog som vi varmt kan rekomendera, mycket bra service och suverän god mat.

Förrätt: 4 slags sill med piratens besk och Gubbröra med malmö akvavit

Varmrätten var bara så god; Torsk med färska räkor i krämig vitvinsås, västerbottenostpotatispuré och färska primörer.

Vi var ju sugen på en dessert också men vi tänkte att vi kunde gynna hotellet , för vi fick höra att de också har ett bra kök.

Väl tillbaka på hotellet mötes vi av Robin som nu hade bytt skepnad till servitör, mycket folk i restaurangen, vi undrade om det fanns någon plats till oss. Då säger Robin att vi skall ju självklart ha vår dessert upp på rummet så vi kan suga åt oss ytterligare av utsikten. Vi valde citron & anis glass med rabarberkompott, jordgubbar och kaffe. Vi vill också ha en Calvados, vi blir då serverade Kiviks calvados en sexa. Det tackade vi ju självklart ja till. Robin skickade upp oss på rummet, strax därefter serverade han oss vår calvados och dessert.

Detta är vad jag kallar en härlig upplevelse och en service som är på topp. De övriga i personalen verkade också mycket trevliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar