måndag 30 november 2009

Gottebord för Gottegrisar

Go´kväll!
Denna sista novemberkväll gjorde vi till en liten försmak av julens goda.
En liten samling av choklad, pepparkaka, lussebullar och glögg.
Eftersom att huset nu är fullt med julstjärnor och ljusstakar blev det extra mysigt här inne, nu fattas bara den vita snön!

Chokladen gjorde jag så här:
Finhacka chokladen och smält ett paket ljus blockchoklad 35% och ett paket mörk blockchoklad 56% i en skål i ett varmt vattenbad.















Blanda ner mixade bär och nötter. Jag valde ICA nöt&bär mix: naturella osaltade cashewnötter, pecannöter, syrliga tranbär, söta blåbär och russin.















Häll över blandningen i en skål med bakplåtspapper i botten.














Ställ in i kylen och låt stelna 1 timme, inte längre. Ta fram och dela chokladen i lagom stora rutor.















Pepparkakorna har jag garnerat med créme fraiche blandat med 1 krm kanel samt 2 msk rårörda lingon, jätte gott. Men det krävs en pepparkaka med rejäl smak för att det ska komma till sin rätta.

Lussebullarna kan ni ju redan! Enkelt gott och hög mysfaktor på denna lilla tillställning.

Ha en skön kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar