onsdag 25 november 2009

Falukorv a lá Mango Curry



November , November, varför skall du visa upp ett så trist väder, okej, då får vi försöka förgylla tillvaron med att improvisera nya mat rätter.
Här kommer en av alla vi ska försöka komponera, har lagt vikten på det svenskaste, svenskaste falukorv och en special krydda från Santa Maria som heter Mango Curry. Namnet får bli....


Svensk falukorv a lá Mango Curry

3 stora bakpotatisar
3 stora morötter
2 äggulor
1/2 dl mjölk
extra saltat smör
aromat
vitpeppar

Skala och dela potatis morötter i mindre bitar så går det fortare att koka dem. Under tiden det kokar kan ni ju laga det andra.

ca, 400 gr strimmlad falukorv
200 gr hackad bacon
1 stor rödlök
1 hackad vitlök
10 st fäska gröna böner
2 msk Mango Curry krydda eller mer
lite färsk krossad svart peppar
1 dl riven permasan ost

Fräs rödlök,vitlök och 1 msk av mango curry kryddan (det blir mer smak om den får fräsa med i smöret) tillsätt bacon och falukorven låt den steka en liten stund innan ni kommer i med bönorna och resten av Mango Curry kryddan. Rätten är färdig när den har fått lite färg.

Mosa potatisen och morötterna i med smör aromat
och vitpeppar (inget extra salt behövs eftersom ni använder extra saltat smör) smaka er fram hur mycket smör och krydder ni vill ha.
Häll i mjölken och de 2 äggulorna.

Moset läggs upp runt kanterna i en ugnsfast form i mitten fylls det med falu- blandningen, toppa med riven permasan in i ugnen på grill till osten har smält och moset fått en vacker gyllen brun färg.
Som dryck kan kallt rekommenderas;ett stort glas mjölk eller om ni vill lyxa till det lite en Tjeckisk Slatopramen.
God förnöjelse och akta så ni inte bränner er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar