söndag 22 november 2009

Härliga eftermiddags scones


Detta receptet är en klassiker men en liten justering. Jag använder Turkisk youghurt istället för mjölk. Det blir saftigare scones och dessutom blir de gott frasiga.

Det här behöver du:
4,5 dl vetemjöl special
0,5 dl vit sirap
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram smör
1 dl Turkisk youghurt

Så här gör du:
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret, som ska var mjukt, inte smällt.
Till sist rör vi ner den Turkiska youghurten.

Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Dela den med en kniv i 8 rutor och nagga dem.
Grädda dem i ugnen ca. 12-15 minuter, 225 grader.

Servera gärna med en god marmelad te.x fikonmarmelad och gräddost.
Njut av dessa nybakde scones tillsammans med en kopp te, kan en söndageftermiddag blir mysigare?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar