Detta är en super god och enkel chokladdessert. Passar perfekt nu när Påsken står inför dörren och mycket god mat ska stå på bordet.
Det här behöver du:
1/2 dl sötmandel
1 bittermandel
1/2 dl strösocker
1 msk kakao
50 g smör
1/2 ägg
ca 1 dl vetemjöl
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk portvin (om man vill, men väldigt gott)
färska jordgubbar (eller vilken frukt man gillar, fikon, hallon, blåbär)
Gör så här
Mixa mandel, socker, kakao och smör i en matberedare. Rör i ägg och mjöl. Låt degen ligga i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem ur formarna.
Vispa grädden och smaksätt med portvin och vaniljsocker. Skär jordgubbarna i tunna klyftor.
Fyll formarna med portvinsgrädde och garnera med fikon. Tips: Kakorna kan göras i förväg och fyllas strax före serveringen. Chokladmusslorna kan förvaras ofyllda i frysen. Praktiskt, eller hur!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar