onsdag 31 mars 2010

Våfflor -visst är det gott året om!



Våffeldagen har varit här vi höll nästan på att glömma den men det var någon som påminde mig om den kl 21.30, jag var bara tvungen att göra en smet. Traditioner är ett måste när det är något som är så gott.


4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl mineralvatten
1/2 tsk ny krossad kardemumma
1/4 tsk salt

Rör ut bakpulver, salt, kardemumman i mjöl och vattnet. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt svalnat smält smör. Spara lite av smöret att smörja järnet med första gångerna, se till att våffeljärnet är riktigt varmt. häll i ca, 1 dl smet i järnet. Grädda 2-3 minuter. Servera dem helst direkt.



Än en gång tagit från wikipedia. En våffla är en sorts bakverk, maträtt och efterrätt. Formen på våfflan är fyrkantig eller rund, större våffeljärn producerar ibland fem sammanhängande hjärtformiga våfflor, som är lätta att lösgöra från varandra. Ordet anses komma från tyskans wabe, honungskaka, men sattes antagligen av förfäder i samband med Vår Fru (Jungfru Maria)[källa behövs]. Våfflor är än idag i en stor del av Sveriges hushåll en vanlig rätt på Våffeldagen, det vill säga Jungfru Marie bebådelsedag. Våffeldagen firas den 25 mars.

Vi har haft en strålande vår dag idag och vi ser fram emot att det ska bli en bra helgen, om solen lyser i weekenden tag SIESTA i Limas lilla have.
Hoppas vi ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar