tisdag 1 december 2009

Recension från The Green Lion Inn












Hej på er!

Nu ska ni, som inte hade möjlighet att var med på ölprovningen igår få en recension av kvällen och dess smaker. Tillsammans med Allie och André tar vi de 3 trappstegen in i puben där vi möts av Benny Nilsson (importören) från Elixir wine och bryggmästaren Eddie Szwedan från Midtfyns Bryghus (Danskt). Vi får en broschyr i handen med kvällens öl .

Wheat 5,6% vol.
En frisk , traditionell, engelsk inspirerat öl med smak av honung, hallon och lime. Det är bryggt på vetemalt, Maris Otter Pale malt och Crystal malt.
Rekommenderas till en lätt förrätt, till fisk eller eventuellt som en välkomstdrink dekorerad med en limeskiva.

Ale 6,5% vol
En fyllig välbalanserad engelsk strong bitter, med en mörk bärnstensfärg. Bryggt på maris otter pale malt,roasted barley och cara crystal malt.
Rekommenderas till mörkt kött och kryddstarka rätter.

IPA 7,3% vol
En amerikansk inspirerad pale ale med ett flott vitt skum. Den är bärnstensfärgad med en fyllig maltprofil giv mild humle.
rekommenderas till oxkött, kryddstarka rätter,samt grillad fisk och fågel,men kan även njutas helt för sig själv.

Double IPA 9,2% vol
En amerikansk inspirerad mörk bärnstensfärgad öl med ett flott ljust skum. Den har ett kraftigt komplext humleprofil, och en mycket fyllig kropp med en mjuk och kraftig smak. En öl som ska upplevas.
Rekommenderas till kryddade maträtter eller helst helt ensam.

Stout 7,2% vol
En mörk nästan svart stout med en flott krämfärgat skum, stor fyllighet, lite sötma och en raffinerad smak av kaffe, lakrits och torkade frukter. Bryggt på kornmalt, rågmalt rostat Crystal malt och rostat kornmalt.
Rekommenderas till vilt, starka ostar eller dessert så som choklad eller brända fikon.

Imperial stout 9,5% vol
Mörk och fyllig med en flott krämfärgat skum.Bryggt på flera olika sorters rostade malttyper och lagrat på ekträ. Den har en kraftig och intensivt stigande eftersmak.
Rekommenderas till starka ostar eller en choklad dessert. Kan också njutas i ett congacsglas framför den öppna spisen.

Barley Wine 10% vol
Barley Wine stammar ända tillbaka från Napoleon krigarna och var engelskmännens alternativ till franskt vin. Den höga alkoholprocenten samt smaken av karamell och torkade frukter gör denna öl till en av balanserad smakupplevelse.
Rekommenderas som en dessert öl, till krämiga ostar eller till fet mat så som ossobucco eller fläsklägg.

Chili Tripel 9,2%
En öl där blandningen av chili och belgisk jäst får fritt spel. Malt fylligheten och den milda humlen är med till att ge den en unik smak upplevelse.
Midt fyns Chili tripel är speciellt välägnat till kalla rätter och skaldjur, kan betraktas som en riktig Tapas öl.

Jul stout 7,6%
Mörkt nästan svart krämfärgat skum. En stout med stor fyllighet. Kryddat med stjärnanis och fänkålsfrön, En spröd läcker jul stout. Lite mumma smak.
rekommenderas till starka ostar, choklad, konfekt eller dessert..














Så till slut resumén.

Allie´s favorit blev Ale
André´s Imperial stout
Pelle´s Stout
Ingela´s Jul Stouten, men det var många av dem som var goda, jag är mest spänd på att smaka Chili tripel tillsammans med skaldjur. Det får vi prova lite längre fram.

IPA och Imperial stout släpps på Systembolaget tisdagen den 1 december, var ute i god tid för det är redan slut på deras lager.

Som man säger i Danmark
.
NYD SMAGEN AF GODT HÅNDVAERK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar