onsdag 27 januari 2010

Gräddig fläskkotlett med svamp

Go´kväll mina vänner,

Vilket härligt väder vi har i Skåne och resten av landet. Massor av snö, det är vi inte bortskämda med här nere i södra delen av vårt land. Vi gick bort till vår lilla backe i parken och åkte pulka med barnen. Efter någon timme begav vi oss hemåt med röda kinder och frusna tår för att förbereda kvällens mat.
Vi lagade Fläskkoteltt med en härlig rotfruktsblandning och svamp.



Här kommer receptet:
300 gram fläskkotlett
10 champinjoner
1/2 aburgine
1 rödlök
1/2 broccoli
1 röd paprika
soja
salt
peppar
1 msk kalvfond
2 dl grädde



Stek rotfrukterna i smör på svag värme. Lägg på fläskkoteltterna i en ny panna med smör och stek dem tillsammans med soja, salt och peppar.
Stek champinjonerna i en liten panna med smör och soja
När fläskkotletterna är klara häller du över grädden, 1 msk fond och champinjonerna, rör om lite försiktigt.




Servera denna smakrika och goda rätt tillsammans med ett mustigt rött vin och njut.



Önskar dig en trevlig kväll och ha det så roligt i snön!
Detaljer från vår resa berättar vi om till helgen.

1 kommentar:

  1. Håller med om att vi har ett underbart väder i Skåne nu! Solen skiner ju här i Malmö så man ska inte klaga ;-) Låter gott (o ser fantastiskt gott ut) med er fläskkotlett! MVH Anna

    SvaraRadera