torsdag 28 januari 2010

Evelinas Clementinmarmelad med whisky och muscovadosocker



Hej på er!

Denna trevliga marmelad kan ni passa på att göra till er härliga helgfrukost.
Den är mycket god, ni inte att bli besvikna.

Det här behöver du:
3 Clemntiner
Saften av 1/2 citron
1 dl vatten
1 dl whisky, (ej rökig)
100 g muscovadosocker
200 g strösocker

1 Tvätta clementinerna i ljummet vatten.
2 Skär klyftorna i bitar. Skär dem mycket smått så du får fina bitar av skalet.
3 Tillsätt vatten och whisky. Koka alltsammans under lock ca 30 min.



5 Tillsätt både strösocker & muskovadsocker låt koka ca 15 min utan lock.



Ta upp en tesked av marmeladen på en tallrik och sätt i kylen. Dra med en sked ett spår genom marmeladen. Om spåret håller sig är marmeladen tillräckligt fast. Om inte, koka marmeladen i kastrullen några minuter till, men inte för länge, då blir pektinet förstört.
6.Sänk ner burken som du ska fylla med marmelad i kokande vatten, för någon sekund. Ta upp den och fyll den med marmeladen, skruva på locket och in i kylen.

Servera på nybakat bröd, kanske en ciabatta eller en scones. Tillsammans med kaffe eller te, mmm kan det bli bättre...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar