Hej på er!
Denna trevliga marmelad kan ni passa på att göra till er härliga helgfrukost.
Den är mycket god, ni inte att bli besvikna.
Det här behöver du:
3 Clemntiner
Saften av 1/2 citron
1 dl vatten
1 dl whisky, (ej rökig)
100 g muscovadosocker
200 g strösocker
1 Tvätta clementinerna i ljummet vatten.
2 Skär klyftorna i bitar. Skär dem mycket smått så du får fina bitar av skalet.
3 Tillsätt vatten och whisky. Koka alltsammans under lock ca 30 min.
5 Tillsätt både strösocker & muskovadsocker låt koka ca 15 min utan lock.
Ta upp en tesked av marmeladen på en tallrik och sätt i kylen. Dra med en sked ett spår genom marmeladen. Om spåret håller sig är marmeladen tillräckligt fast. Om inte, koka marmeladen i kastrullen några minuter till, men inte för länge, då blir pektinet förstört.
6.Sänk ner burken som du ska fylla med marmelad i kokande vatten, för någon sekund. Ta upp den och fyll den med marmeladen, skruva på locket och in i kylen.
Servera på nybakat bröd, kanske en ciabatta eller en scones. Tillsammans med kaffe eller te, mmm kan det bli bättre...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar