torsdag 3 december 2009

Carbonara med Cherrytomater

Carbonara är en av de mest underbara maträtter jag vet. Faktum är att jag känner ingen som inte gillar carbonara, vuxna och barn, det går hem hos alla.
Jag har hittat på en egen variant, men basen är den samma som grundreceptet, fast min är godare :-)







Vi valde att dricka ett gott rött vin till, men mjölk funkar lika bra.

Det här behöver du:
3 dl grädde
1 charlottenlök
3 paket bacon, ICA´s är bäst
4 äggulor
svartpeppar
Basilika, 5-6 kvistar
Cherrytomater -går bra med coctailtomater också
Parmesanost
Barilla spagetti No 1



Sätt på vatten till spagettin
Klipp baconet i cm stora skivor och stek dem, ganska hårt, men inte bränt. Hacka charlottenlöken och stek den i en egen liten stekpanna med lite smör.
Blanda i charlottenlöken med baconet. Låt stå på lägsta värme.
Lägg i spagettin i det kokande vattnet. Salta.
Häll av spagettin och häll tillbaka den i kastrullen, blanda i bacon och lök. Tillsätt äggulorna -rör om ordentligt tills gulorna är krämiga, häll över grädden. Till sist lägger du i tomaterna. Rör om på låg värme ca. 3-5 minuter.

Servera med basilika kvist samt en äggula. Smaskens!

1 kommentar:

  1. Kan inte hålla med dig/er mer! Ica´s bacon är bäst. Låter som ett smarrigt recept, är ju rätt lätt o "snöa" in sig på gamla vanliga... LÅter så fräscht med tomat o basilika! Trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera