fredag 4 december 2009

Romantisk Italiensk afton

Äntligen fredag...Jag var sugen på italiensk mat inför kvällen. Ska vi gå ut på restaurang?

-Var kan man hitta en riktigt bra Italiensk restaurang? frågade jag Pelle.
Svaret jag fick var att det klarar du så bra själv, sagt och gjort, vi bestämde oss för att gå de 100 meterna upp till vår lille slaktare här i Dragör, butiken heter "Den lille slagter". Henning, ägaren till butiken, har alltid ett leende på läpparna och tid för lite småprat. Henning är dessutom en fena på att komma med goda råd och tips.


Nu får man ju lite frossa av att stå där och se alla läckerheter man vill ha, det var inte lätt att bestämma sig. Henning hjälpe oss och tillslut hade vi en påse fylld med godsaker: 4 italienska korvar bl.a. en med peppar, chili , en med tryffel.
En liten burk med Foies gras Manchengo ost till det en fikon och valnöts marmelad.


Upplägget på vår Antipasti ser ni på bilden till detta drack vi en Recioto Della Valpolicella (se bild).
Osten och Recioton var som ett älskande par tillsammans.


Honungs grappa flamberd Entrecoté.

Ca, 400 gr väl mörad entrecoté marinerad i:
4 msk ostronsås
4 msk söt stark chili sås
helst dagen innan, men det går också bra med några timmar.

Strimmlas och steks i rosmarin olivolja och smör eller rapsolja.
Flamberas i Honungs grappa
2 msk 09:ans Glögg
3 dl Grädde
3 små torkade Piripiri krossas och strös över.
smak sätt med läsö salt lite färsk krossad svart pepper.


Serveras med färsk fettuccioni (bandpasta) kan vara en blandning av spenat och vanlig bandpasta.

Strimmlad röd paprika och skivade färska skogschampinjoner fritteras och lägges på toppen.


Vinet till denna läckra rätt blev en Rosso di Montalcino från Brunelli 2007.

Bon Appetit !

Ett litet ps: "Den lille slagter" ligger på Kongevejen 11 i Dragör
Tel: + 45 32538883

1 kommentar:

  1. Så gott sååå gott jag säger bara det ska prova detta. Nu har vi visserligen ingen slaktare runt hörnan men det skall väll gå. Jag bara älskar Italiensk mat.

    SvaraRadera