måndag 7 december 2009

Pressad potatis med senaps torsk

Hej på er,

Har er måndag varit bra?

Det bästa med att bo i en hamnby som Dragör är att få nyfångad fisk från Fiskargubbarna nere vid hamnen nästan varje dag. Vi har även fiskbilen här varje fredag, om nu inte "gubbarnas" fisk skulle räcka till. :-)


Pressad Potatis med Senaps Torsk

En enklare rätt är ju nästan svår att hitta, men sååååå gott....

Kokt potatis som pressas med en potatis pressare.

Koka torsken med några lagerblad lite lök skivad morot lite pepparkorn och salt.

Till Senapssåsen används grovkorning skånsk senap, helst hemmagjord.

2 msk smör
2 msk mjöl
röres samtidigt kan du hälla i lite av spadet från fisken och gammeldags mjölk. Går med grädde också.
När såsen har fått den rätta konsistensen, lite krämig, så tillsätter ni 3-4 msk av senapen och rör om. ev lite mer peppar och salt men smaka er fram.



Vi hittade en mycket god öl som var som klippt och skuren.
Het Kapittel Pater 6%
Det är en Abbey Ale, som kan spåras ända tillbaka till klostret i Watou i 1629. Ölen är lite söt i smaken, som bl.a. beror på de 2 varianter av humle som den innehåller. Ölen är mörk, fyllig och har en lång och lite bitter eftersmak, men passar utmärkt till torsken och senapsåsen.

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar