måndag 21 december 2009

Lövbiff med vacket grönsaksfärgspel!

Hej på er!

Har ni det bra i kylan? Det har varit mycket pulka med varm choklad i backen, hoppas att det blir en vit jul. Ikväll har vi lagat en rätt som är perfekt den här årstiden.
Vi använder rödkål, det ska man ju ändå handla så därför kan vi ta en bit till huvudrätten också.



Det här behöver du:
0,5 rödkålshuvud
1 äpple
1 röd lök
10 rädisor
4 små morötter
10 plommontomater
8 valnötter
Flytande honung
Balsamico Fikon
2 röda Piri Piri
2 gröna Piri Piri
Lövbiff, ca 400 gram
Kall-pressad rapsolja, ekologisk
Salt
Vitpeppar


Gör så här:
Strimla köttet. Lägg det i en skål häll över 0,5 dl olja, salta och peppara.
Låt stå 1-2 timmar(eller bara medan du skär upp grönsakerna om du inte har mer tid)
Strimal rödkålen fint, slanta morötterna, skär äpple och rädisor tunt. Dela plommontomaterna och häll över valnötterna. Skär upp Piri Pirin, hur stark du vill ha den avgör du genom hur mycket av kärnorna du behåller i maten.

Hetta upp en wokpanna med olja och smör. Häll ner köttet när pannan är riktigt varm.
Stek det hastigt, tills det fått en gyllenbrun färg.
Stek grönsakerna i en panna med olja, ringla över honungen. Grönsakerna ska behålla sin krispighet!



Lägg upp köttet och de vackara grönsakerna på tallriken, ringla över Fikon Balsamico.


Önskar dig en fin kväll och en härlig morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar