onsdag 30 december 2009

Oxfiléfylld Anklevermousse med champangetäcke & mycket mer!

Vad vore nyår utan Oxfilé? Det är kanske ett alltför klassiskt valt av kött, men det är också det bästa. För att inte blir för traditionell med bara en stekt bit kött med salt & peppar, så har vi varierat med fyllningar, här kommer första förslaget.
Hjortronsåsen är en riktig höjdare och ett annorlunda inslag som gifter sig perfekt till både köttet, anklevermoussen & de frasiga



Börja med Hjortronsåsen:

0.5 dl kalvbuljong, 0.5 pkt hjortron(frysta) 2 dl vatten, 2 msk svartvinbärsgelé, 1 dl rött vin.
Låt sjuda 40-60 minuter på svag värme.

Oxfilefylld Anklevermousse med champangetäcke
Skär upp oxfilén, ca. 4 cm. Gör ett snitt i sidan av tornedon, där lägger du anklevermoussen.
Stek på hög värme ca. 4 min på varje sida. Låt stå.

Riven kålrot med morötter
Riv kålroten, ca 150 gram och 4 rivna morötter. Tillsätt 1 ägg, 2 msk vetemjöl, 2 msk grädde, 1 tsk pepparmix, 1 tsk torkad basilika, 1,5 msk riven permasan.
Blanda ihop, stek med smör på medelvärme, tills de fått fin färg ca 7 min på varje sida.
Frasigt & gott!





En garanterad succé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar