onsdag 2 december 2009

Munsbit att sätta tänderna i














Hej!

Måste allting vara som det alltid varit? Jag vill gärna förändra och prova på nya smaker och recept.
Laxen på julbordet brukar ju serveras plane, ensam, ja, ni vet vad jag menar.
Därför provade jag att göra dessa läckra munsbitar, som visade sig, passa perfekt in bland julbordets alla godsaker. Självklart kan man ha dessa på en sommarbuffé eller till fördrinken.
Prova själv!

Det är inte svårare, bara mer spännande.

Så här gör du dessa enkla munsbitar, de går bra att förbereda.

350-400 g rökt lax, tunt skivad

Fyllning:
1 knippa dill
200 g naturell färskost
2 tsk olja
0,5 msk wasabi
1 krm salt

1. Mixa eller finhacka dillen till fyllningen. Tillsätt oljan och kör så slätt som möjligt. Blanda ner wasabi, färskost och salt.
2. Placera laxskivorna lite omlott, så att det inte finns någon glipa, på en bit plastfolie.
3. Bred fyllningen över laxen. Forma försiktigt en rulle med hjälp av plastfolien, kan vara lite trixigt, men ha tålamod. Lägg rullen i frysen 30 min, det blir lättare att skiva den då.
4. Rosta sesamfröna i torr stekpanna under omrörning tills de fått lite färg mixa gärna med svarta och vita sesamfrö.
5. Ta rullen ur frysen. Ta av plastfolien och rulla laxen i sesamfrö. Skär den i drygt centimetertjocka skivor.
6.Servera eller förvara i kylen.

Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte om receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar