tisdag 8 december 2009

Dijoncreme och Kycklingfilé på höjden!

Hej,

Ikväll blev det denna härliga goda smörgås med kyckling och Dijonsenapscreme, alltså en variant av Club Sandwich. Vardagslyx en kall tisdagskväll i december.

Det här behöver du:

2 kycklingfilér
1 msk Dijonsenap, ljus
0,5 dl Créme fraiche
Scharlottenlök
1/2 paket bacon
1 hönsbuljongtärning
tomat
sallad
toastbröd
Mango & Curry krydda
Vitpeppar

Stek kycklingen i smör, smaksätt med mango & currykryddan, som vi använde i receptet Falukorv á la mango curry, kommer ni ihåg? När kycklingen fått fin färg tillsätter du 5 dl vatten och 1 hönsbuljongtärning. Låt kycklingen få sjuda i buljongen ca. 15 min, tills den är klar inuti Häll upp créme fraichen i en skål och blanda med Dijonsenap samt ett varv med vitpepparkvarnen.
Stek baconet, ganska hårt.
Skär scharlottenlöken i tunna längder och stek den lätt i smör.
Rosta tostbrödet i ugnen, eller i brödrosten.
Ta upp kycklingen och dela den i två halvor.
Lägg upp en skiva bröd på tallriken, bred över lite av dijoncremen, varva sedan salladsblad, tomat, kycklingfilé, bacon, lök och bröd på toppen. Ringla till sist lite Dijoncreme över det hela, mums!



Inte så svårt, bara gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar