tisdag 29 december 2009

Nyårsmeny, Förrätt

Hej på er!

Vilken fin och krispig förmiddag vi har idag. Kylan är på väg tillbaka, härligt tycker jag!
Nu närmar sig årets slut med stormsteg, här kommer ett smakprov på vad som
kan tänkas serveras på nyårsafton.

Vi valde att ha Hummersoppa som förrätt. En klassiker. Vi har gjort en liten förändring genom att röra ner Saffran i créme fraichen, det blev väldigt gott.
Om man vill ta en liten genväg till en god Hummersoppa rekommenderar vi denna sort:


När du hällt upp soppan i kastrullen, tillsätter du ca 2 dl grädde, 2 msk congac, 2 dl vitt vin samt 1 tsk cayennepeppar.



Mycket gott!

Klassiker nr 2, Gratinerad halv Hummer:
Dela hummern och gratinera med smör, franskaörter samt vitlök. Sätt in i ugnen ca 180 grader 15-20 minuter.



Dekorera med färsk chilli samt saffranscréme fraiche.


Båda förrätterna är enkla att göra, men har hög lyxkänsla och är supergoda!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar