fredag 18 december 2009

Skanör & en stor dos kärlek!

Vilket under, vi firar 20 år tillsammans!

Tiden har tagit oss fram med stormsteg, men härliga och spännande år har det varit.
Till dagens ära har min man arrangerat en hemlig weekend. Vi åker klockan 14 och vägen tar oss till Skanör, hotell Gässlingen.



Där blev vi varmt mottagna av Niklas som portiern heter ( visa sig sen
att vara en ny Robin, ni vet han från Simrishamn).
Vi fick nyckeln till rum nr 23, det var ett bra stort rymligt rum.
Klockan 15.30 serverades det nybakade scones och kaffe i atrium
gården där elden sprakade i den öppna spisen och spred julstämning,
och vem var där jo Niklas. Nu var det dax för riktig relax, de har en
speciell avdelning med en större bubbelpool, bastu, massage
sängar,utomhuspool och en vedeldad badtunna. Den måste provas.
Ut från hotellt kommer Niklas för att lägga in några vedklabbar så vi kan koka
lite mer, saknas bara lagerblad, kryddpeppar, salt och kanske lite
morötter, men nu var det ju inte ett recept på fläsklägg vi skulle presentera.
Vi hade en skön och avslappnad eftermiddag med mycket levande ljus och en
flaska Novocento rosado (Argentinskt mousserat vin mycket gott).
Kl 19 var det dax för en 5 rätters meny, servitören var ju
självklart Niklas. Vi fick en starter före hela menyn, grönkålsoppa
toppad med friterad grönkål och en liten skaldjurs kompott, detta gjorde
förväntningarna mycket höga för det smakade otroligt gott.



Här kommer Menyn

Salmalax serverad med löjrom och blomkål
2005 Riesling Schlossberg, Domaine Paul Black grand cru

Grissida serveras med jordärtskocka och äpple.
2005 Thabilk Viognier

Skånsk dovhjort med rosenkål, aprikos, valnötter och rosmarin.
2001 Herras cordon reserva, rioja doca



Monte Enebro (spansk getost) med klara friis päron, selleri och pistage
2004 Resling Bockgärten reserve

Vitchocklad med björnbär, havtorn och lakrits.
2005 Chateau simon sauternas



Helt suverän meny!

Avslutade med kaffe som vi önskade serverat framför den öppna spisen,
Niklas hade redan läst våra tankar och såg till det blev så.

Till kaffet blev det ett fat lagrad grappa på Amarone,
sen får ni inte veta mer om denna underbara natt.



Betyget som vi vill ge hotel Gässlingen är en rakt igenom fantastiskt
skön upplevelse! Underbar mat och ett stort tack till Niklas för den
goda servisen. Vi vill också sända en hällsning till köket och kockarna
för ett mästerligt hantvärk.


Lördag morgon och helgen är inte över ännu.

Vaknar upp till ett strålande väder för att vara den 12 december.

Nere i restaurangen åt vi en riktigt god frukost med många närproducerade
produkter .

Nu berättar min man att vi skall packa väskan för vidare färd. Turen
går till Trelleborg, där blev det stora shopping frossan, ett
hårspänne köpt på Glitter för 27,-! Jag fick i alla fall en väldigt
fin påse till.

¨

Efter denna enorma shopping gick vi en stilla promenad
vid havet. Helt plötsligt var färden på väg tillbaka till Skanör.
Vi parkerade utanör Skanörs gästgivaregård, 200 meter från Gässlingen,
här skall det bli lunch sa min man. Men så styr han stegen mot en liten
italiensk cafe, på vägen dit stannar han vid en bil och sa att sån här
bil skulle vi ha. Jag skämdes för det satt ju folk i bilen, men ut
ur bilen stiger våra vänner Hans och RoseMarie från Malmö, vilken
härlig överaskning!
Det visade sig att detta var en plan som de hade smidigt tillsammans med min man för
länge sen.



Efter lunchen som vi intog på Da Aldo så var vi tillbaka på Skanörs
Gästgivaregård för incheckning, våra rum blev nr 5 och 6 var mycket
mysiga.

Vi fann snabbt vägen till baren där vi mötte vår värd Hans som
serverade oss varsin espresso, till avec blev det Strega och Amarone
Grappa.
Våran Hans och Hans som arbetar i baren visar sig ha arbetat på samma
ställe för många år sen, både på Savoy i Malmö och Skanörs
Gästgivaregård.



Nu var det dags för vår Champange vi hade med oss, en Moet & Chandon. Vi
frågade Hans, vår värd, om vi kunde få låna 4 champange glas. Vi gick
upp och satt oss utanför våra rum i sköna läder fåtöljer och njöt.
Tiden går, dags att klä om för kvällens julbord.Vi gick ner till baren igen
där krögaren Hans hade hört att vår Hans inte var så förtjust i Glögg
så därför fick vi istället en flaska Champange, inte illa.
Nu var det äntligen dags för årets första Julbord och då är det
viktigt med de rätta dryckerna, efter rekomedationer får det bli
gästgiveriets egen besk och Vens julsnaps. Ölet blev Nils Oscars jul
ale, Dugges Ale, båda passade helt perfekt till våra strupar.
Mina favoriter på julbordet blev deras egen currysill, älskar ju
sill och där var 14 olika att välja mellan. Laxen hade en god konsistens, det kunde varit lite mer enbärs smak i den enbärsgravade laxen. Kronhjortspatén var suverän.Janssons
frestelse levde inte riktigt upp till våra förväntningar.
Gottebordet var ett riktigt gottebord, med andra ord ett klart godkänt julbord.

Efter all denna mat som vi har lyckats klämma ner behövde vi lite
kaffe i vår foaje,
"sedan sängen kalla då vi inte längre palla".

Service och bemötandet var mycket trevligt och man kände sig hjärtligt
välkommen.

Hjärtat dunkar vidare på nya äventyr "Hang on"!
Önskar er en skön och romantisk lördag.

1 kommentar:

  1. så trevligt att höra om vår lilla by i dessa positiva ordalag! / Anna och Margaretha

    SvaraRadera