lördag 12 december 2009

Kladdkaka med garanti för succé!



Hejsan,

Härliga lördag är här igen, solen lyser på oss, så skönt att gå upp utan att behöva ge sig iväg direkt. Bara sitta och slappa i pyjamas och mysa över en kopp kaffe lääänge.

Idag ska vi iväg och hugga gran. Det ska bli så härligt att få in granen i huset, doften, mysfaktorn när vi klär den, ja underbart helt enkelt.

Jag har tänkt att jag skulle bjuda på kladdkaka idag. Denna kladdkakan är den enklaste varianten som finns, du misslyckas inte, den blir garanterat kladdig.
Jag väljer att göra den på förmiddagen, för att den blir godast om den får stå till sig några timmar i rumstemperatur
Serveras med hallon, blåbär och hallon/blåbärgrädde.

Det här behöver du:
3 ägg
4,5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
6 msk kakao(ICAs är bäst)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 paket frysta hallon/blåbär som du tinar i kylen.
3 dl grädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, lite lägre om du har varmluft.
Blanda ihop alla ingredienserna, i samma ordning som receptet står skrivet. När allt ligger i skållen så vispar du ihop det till en smet.(vispa inte för länge, då blir den inte kladdig, bara seg)
Häll upp i en smord form eller silikonform. Grädda 50 minuter.
Ställ i rumstemperatur ca. 2 timmar innan servering.
Häll av saften från de tinade bären i grädden som du vispat hårt. Tillsätt bären och servera på ett vackert fat. Passar med både kaffe och glögg!



Åh, vad gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar