onsdag 23 december 2009

Ischoklad

Godmorgon min vän!

Idag är det en extra speciell dag. Dagen före julafton.
Vi har iår, till skillnad från många andra år, lyckats handla alla julklappar itid. Idag blir det en tur till Ica Maxi för att inhandla maten inför morgondagen. Vi har bestämt att det blir kalkon och äpplekaka. Det stora julbordet har vi redan ätit oss mätta på.
Vad ska ni äta för gott imorgon?

Iår har vi exprementerat med ischokladen och det blev succé för både barn och vuxna!
Här ska vi dela med oss av smarriga tips.

Det här behöver du:
200 gram choklad(ljusblock, 35%, Odense. Ni vet det från julchokladen vi gjorde)
75 gram Cocos Fett
1 litet Daim
3-4 skivor After Eight
Cacao & Chilli

På detta sätt får du enkelt tre olika sorters Ischoklad.







Grov hacka chokladen, lägg ca. en tesked i botten på varje form.



Cacao & Chilli är ännu en nyhet från Santa Maria. Den pudrade vi ovanpå, efter att vi fyllt upp ischokladen i formen.



Smält cocosfettet och chokladen i ett vattenbad. Cocosfettet tar lite längre tid att smällta än chokladen. Rör om och häll upp i vackara formar.






Önskar dig en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar