tisdag 15 december 2009

Julskinka & Babybel



Hej!

Nu har vintern kommit till Skåne, det ska komma snö och blir -9 grader dags att höja värmen i huset!

Igår gjorde vi julskinkan, åh vad det är gott! Precis uttagen ur ugnen skär man upp den första biten och äter den bar, vilken dröm. När jag var liten gjorde pappa alltid hela processen själv. Skinkan brukade vara klar sent på kvällen och det var så mysigt att smyga ner i köket för att ta den första munsbiten.

Vi köpte färdigkokt skinka och griljerade den själv. Det är gott och den blir saftig och fin.

Till griljeringen använder vi:
1 ägg
1 msk senap
1 msk fransk senap
½ dl ströbröd

Allt blandas ihop till en smet och sen klär du skinkan, dekorera med några nejlikor.



Efter detta myste vi med pepparkakor, Babybel och grönmögelost, sååå gott!



Ha en skön kväll och ta hand om dig ute i kylan.

1 kommentar:

  1. åååh, babybel är det jag ser mest fram emot på julbordet :) hehe, gillar inte julmat så mycket. mest ostbrickan efteråt! julskinkan är godast på en bit julknäcke med äppelmos på tycker jag, det låter kanske knäppt men det så himla gott!

    SvaraRadera