torsdag 11 februari 2010

All Hjärtans Dag! Hjärtekrabba & Hounungsöl



Förrätten kommer från Chile med hjälp av min bror som bor i Costa Rica
fann vi detta på nätet.
Nu hade vi tänkt oss färsk krabba men det är måndag och ingen fisk
dag, det fick istället bli krabba på burk.



Hjärte Krabba med Hounungs öl


ca, 8 pers.


2 burk helst en hel färsk krabba
1 skiva vitt bröd
1/2 dl Honung öl ( vi fann Inns & Gunn på systembolaget nr 11447 pris 19,90.)
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 hackad stekt gul lök
3 msk hackad färsk persilja
1/2 dl grädde
1 äggula
5 msk riven västerbotten ost



Smula brödet i bunken häll över hounungs ölen låt dra en liten stund i
med grädden, äggulan, persiljan , vitlöken, stekta löken som har
svalnat, krabban, 2 msk av västerboten osten, salt och peppar ev,
lite chili.
Lägg smeten i Hjärt form, krabb eller snäck skall strö resten av osten
ovanpå.( nu har de ingen västerbotten ost i chile , men va då da.)
Gratinera i ugnen ca ,10 min i 200 grader.

Vi gjorde en hemma lagad guacamolo till.och ett gott krispigt kex till.

Som dryck blev det mousserat Cremant de Bourgogne Louis Bouillot 99,-
på systemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar