tisdag 9 februari 2010

Kyckling med grönsakskompott

Hej på er,

Allt väl? Vi här nere i södra delen av landet pulsar vi fortfarande fram i snön, overkligt! Innan längtade jag jättemycket till våren, nu börjar jag nästan vänja mig vid det här vädret och inser att det kommer dröja innan marken är bar och fåglarna kvittrar.
Ikväll blev det det en snabb maträtt men som ändå känns lyxig och är nyttig.



Du behöver:
kycklingfilé
0,5 broccoli
1morot
1 rödlök
0,5 aburgine
0,5 purjolök
0,5 blomkål
1-2 msk grillkrydda
soya
3 msk kycklingfond
2 dl vatten
pepparmix
ris

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Häll olja i en panna och stek kycklingen på hög värme. Tillsätt grillkryddan. Rör om en stund och tillsätt sedan vattnet och kycklingfonden. Låt det puttra ca. 10 minuter, då är kycklingen färdig. Skär upp grönsakerna i bitar och stek dem i smör. Häll av vätskan från kycklingen och tillsätt den med grönsakerna. Häll över pepparmix efter smak, men 1-2 tsk är lagom.

Servera med jasminris och soya.



Önskar er en mysig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar