onsdag 3 februari 2010

Pizza Mästare och solnedgång

Det är ju en helt vanlig torsdag men kanske inte riktigt ändå, en mindre snöstorm
är det utomhus. Tur att vi kan sitta här med lite levande ljus och
kolla på mästarnas mästare. Programet är riktigt underhållande kul att
se dessa idrottsmänniskor lägga ner hela sin själ för att vinna. Nu
var det ju inspelat förra sommaren , men gud vad jag längtar till
sommaren.
Vi skulle ju ha lite mat i kväll också så det blev en hemmalagad
Pizza med pizzasallad till.



1/4 Fin strimmlad vitkål
1/2 burk inlagd röd paprika
1 dl olivolja
1/2 dl ättika
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk basilikum
1 tsk oregano

Blanda olivoljan, ättikan och kryddorna. Häll den över vitkålen och
paprikan, skall helst stå över natten.



Vi köpte en färdigmixad pizza deg, fläskfilé, champingjoner, rödlök,
oliver, tomatsås, sambal olek, basilikum, oregano, riven mozzarella
och cheddar ost.

Fin strimmla fläskfilén ca, 400 gr , skiva 12 champinjoner, skiva 1
rödlök blanda 1 dl tomatsås med 2 msk sambal olek, basilikum och
oregano.

Stek fläskfiléen och röd löken.

Värm ugnen på 275 grader

Sätt in plåten en stund så den blir varm, tag ut och rulla ut pizza
degen ( med smörpapperet kvar) på den varma plåten.
Fördela ut tomatsåsen, fläskfiléen, röd löken, champingjonerna,
oliverna sist men inte minst på med rikligt med ost.
In i ugnen tills ni ser att den har fått tillräckligt med färg.



Till detta blev det ett italienskt vin Epicuro Primitivo di manduria.



Lyckan är som en svensk solnedgång. Den finns där för alla men
de flesta av oss tittar åt fel håll och går miste om den.
"Mark Twain"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar