lördag 20 februari 2010

Fasan och det vilda livet

Det vilda livet har vi fått lämna bakom oss, men visst kan det gå vilt
till ibland och just i kväll får det bli i form av 2 fasaner som jag
har fått av Stefan ( son) i present.

Faisan dans un plat en argile avec chutney aux canneberges. Eller på enkel svenska, Fasan i lergryta med Lingon chutney

2 st Fasaner
1 hel Citron
4 stänger färsk timjan
2 msk Herbes de Provance
4 dl vitt Vin ( Tarapaca sauvignon blance)
1 msk Bong kyckling buljong
2 dl Vatten
3 dl Grädde
2 msk Lingon chutney ( recept längre ner på sidan)
1 msk Ingefärs marmelad
2 msk Fikon balsamico
1 tsk Choklad balsamico

Fasanerna gnides in med 1 hel citron även invändigt också, salt,
peppar lägges i lergryta som har ståt i vatten ca, 1 tim ,kom i med
färsk timjan, 2 msk herbes de provance 4 dl vitt tort vin 1 msk bong
kyckling buljong 2 dl vatten 4 lagerblad. Ställ in grytan i kall ugn i
225 grader lite drygt 1 tim .



Sila skyn tillsätt 3 dl grädde red den lite låt små puttra lite,
tillsätt 2 msk lingon chutney, 1 msk ingefärs marmelad, 2 msk fikon
balsamico, 1 tsk choklad balsamico.Smaka av.

Lingon chutney

Jag hade en stor påse hand plockade lingon i frysen som jag fick av
Henrik, som han ha plockati höstas, tack Henrik. Tyckte det skulle
passa till fasanen.

5 dl lingon
1 hackad rödlök
1 dl rörsocker
1 kanel stång
1 krm svartpeppar
1 tsk ingefärs pasta
rivet skal från 1/2 citron



I med allt i en kastrull låt små puttra på svag värme i ca, 10 min låt svalna.

Jasminris med lite riven morot.

Jag vill föreslå en pinotage från Syd Afrika.




Steppenwolf - Born to be wild 1969

http://www.youtube.com/watch?v=5UWRypqz5-o

Lev nu, tänk på de lyckliga stunderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar