onsdag 3 februari 2010

Potatisgratäng fläskfilé & smörstekt svamp

Hej på er,

Är allt bra i vinterkylan? Hos oss är allt bara bra. Nu har vi gjort en middag som var helt underbar.
Denna potatisgratäng är sååå god, ett måste att provlaga. Den är dessutom super enkel att göra.

Du behöver:
15 potatisar av fast sort
5-6 vitlöksklyftor(älskar vitlök)
5 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
timjan

Champinjoner
Gul lök
Morot


Skala och skiva potatisen tunnt. Lägg dem i en ungsfast form. Häll upp grädden i en skål, pressa ner vitlök och salt i grädden. Varva den smaksatta grädden mellan potatisen i formen. Toppa med timjan och sätt in i ugnen ca. 40 minuter på 225 grader.





Fläskfilén:
Skiva köttet i ca. 2,5 cm tjocka skivor.
Stek skivorna i mycket smör och olja. Salta & peppra.
Häll i 1-2 dl vatten i pannan samt 1/2 köttbuljong.
Där får du den goda skyn som du serverar till potatisen och köttet.

Dela champinjonerna stek dem i smör och soja.



Skiva löken i ringar och stek den genomskinlig i smör.



Koka upp de slantade morötterna.

Serveras med ett gott rött vin eller en kall öl.
Väjer du alkoholfritt så rekommenderas kall cider från ICA.



Önskar dig en trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar