tisdag 23 februari 2010

Räksallad

Det kan inte vara sant att vi fortfarande har all denna snö runt
omkring oss, vi är tvungna att drömma oss bort ett tag. Häng med i
fantasins värld.

Dröm dig bort till att vi sitter i trägården, de första påskliljorna
har slagit ut och det börjar bli knoppar på träden. Fåglarna kvittrar
och vi vänder våra ansikten mot de första riktigt varma solstrålar.
Lägger en röd & vit rutig duk på det gamla avflagna trädgårds bordet. Ställer en
vas med nyplockade vitsippor, nybakade kanelbullar med flädersaft då
är våren här. Tro´t om ni vill men den kommer om en månad.

Det var drömmen, nu till verkligheten och i den får jag lyssna till dig
Allie. Du efterlyste lite mer sallad
på vår sida så här är en god och lättlagad.

SALADA DE CAMARÃO COM MOLHO TABASCO
(portogisiska och betyder räksallad med tabasco dressing)


2 pers

Blad från 2 små hjärtesallad
1 avocado
ca, 200 gr räkor
100 gr tärnad Whisky cheddar
2 st vår lökar
1/2 tärnat äpple
2 kokta ägg ( är inte med i bild)
8 färska champinjoner i skivor

Lägg upp allt på en tallrik så vackert det nu kan bli.

2 dl creme fraiche
2 msk sweet chilisås
smaksätt med tabasco
blanda allt



Dekorera med torkad rostad finger krossad chili ( glöm inte och
tvätta fingrarna annars kan det bli hett).
Servera med något nybakat bröd kanske.


Dryck får bli ett Tarapaca rosé eller non alkohol Aqua terrena vatten
med skivad färsk gurka.

LÖK: det enda födoämne som får tårarna att flöda redan innan man satt
tänderna i den.

1 kommentar:

  1. Vad roligt, den här ska provas med det samma ;-)
    Man ser bara fram emot våren nu, mera sallader nu så man kan vara på beachen i sommar.
    Kram Allie

    SvaraRadera